Γιουβέτσι με φτερούγες κοτόπουλου

2 δισκάκια φτερούγες Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 πακέτο κριθαράκι

1 κονσέρβα ντοματάκια, πολτοποιημένα

1 ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο

2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κ.γλ. ξερή ρίγανη
Μπαχάρι σε σκόνη

100 ml λευκό ξηρό κρασί

1 lt νερό

Αλάτι και πιπέρι
Φτερούγες κοτόπουλο με μανέστρα γιουβέτσι

 


Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες. Σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τις φτερούγες όσο γίνεται (γιατί έχουν ακανόνιστο σχήμα), από όλες τις μεριές. Αν δεν χωρούν όλες μαζί, το κάνουμε διαδοχικά. Τις βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε κι αυτά για 2-3 λεπτά και «σβήνουμε» με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και τα μπαχαρικά, και αφήνουμε τα υγρά να πάρουν μια καλή βράση. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Αδειάζουμε την καυτή σάλτσα σε ένα πυρέξ με καπάκι. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύοντας για να απλωθεί καλά, και τις φτερούγες. Σκεπάζουμε με το καπάκι (αν δεν έχει το σκεύος καπάκι, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό και προσθέτουμε ζεστό. Ξεφουρνίζουμε το φαγητό και το αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί. Καλή επιτυχία!