Κοτόπουλο με μελιτζάνες

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4-5 μελιτζάνες τσακώνικες, σε κύβους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 πιπεριές κέρατο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού

Για τη σάλτσα

1 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί

4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1 κ.γλ. από μείγμα κόλιανδρου, κίμινου,
κανέλας και μπαχαριού

Αλάτι και πιπέρι

Κοτόπουλο με μελιτζάνες



Σε κατσαρόλα ή βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, ώσπου να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Κάνουμε το ίδιο και με τις πιπεριές, τις οποίες προηγουμένως έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το οποίο προηγουμένως έχουμε κόψει σε μερίδες και αλευρώσει ελαφρώς. Το σοτάρουμε για 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα, και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ώσπου να μαραθούν και τα βάζουμε κι αυτά στο ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και συνεχίζουμε με τη σάλτσα: Αφαιρούμε από το τηγάνι την περίσσια λαδιού, ρίχνουμε το κρασί και το βράζουμε για δυο-τρία λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μείγμα των μπαχαρικών και αλατοπίπερο, και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, σκεπάζουμε πάλι και ψήνουμε ξανά για 15 λεπτά. Αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει στον φούρνο. Καλή επιτυχία!