Κοτόπουλο με κουσκούς
1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
500 γραμμ. χοντρό κουσκούς Σερρών
250 γραμμ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι και πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Παράλληλα, πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. Μόλις στραγγίξει το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και την πάπρικα. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο, έτσι ώστε να λαδωθεί καλά ο πάτος της, και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο για περίπου μισή ώρα, χωρίς να τη σκεπάσουμε. Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει ελαφρώς, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το κουσκούς, την ντομάτα και το ανάλογο νερό (συμβουλευόμαστε για την αναλογία τη συσκευασία του κουσκούς) και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 20 λεπτά, στην ίδια θερμοκρασία, με σκεπασμένη τη γάστρα αυτή τη φορά. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|