Οριεντάλ κοτόπουλο σχάρας

12 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. μέλι

3 κ.σ. ξίδι

4 κ.σ. σάλτσα σόγιας (soya sauce)

1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο

2 κ.γλ. βασιλικός ψιλοκομμένος

2 κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1 κ.γλ. σε σκόνη

Πιπέρι

 

Σε ένα βαθύ και μεγάλο μπoλ αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκεπάζουμε με το μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, γυρίζοντας πού και πού τα κομμάτια του κοτόπουλου, έτσι ώστε διαδοχικά όλες οι πλευρές τους να βουτήξουν στη μαρινάδα. Ψήνουμε τα φιλέτα σε ψηστιέρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ, για 25-30 λεπτά, αλειμμένα με τη μαρινάδα και γυρνώντας τα συχνά, ώσπου να γίνει τρυφερό, αλλά όχι στεγνό. Καλή επιτυχία!