Κοτόπουλο φούρνου με γιαούρτι
600 γραμμ. στήθος Κοτόπουλου Ανέζας Άρτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.γλ. αλεύρι
1/2 στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
3/4 του φλιτζανιού άσπρο ξηρό κρασί
2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
100 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε σε ένα πιρέξ το κοτόπουλο, αφού προηγουμένως το έχουμε αλατίσει καλά, μαζί με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο νερό. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα ή σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο νερό, το γιαούρτι, το κρασί, το ξύσμα του λεμονιού και πιπέρι. Βγάζουμε το πιρέξ από τον φούρνο, βάζουμε πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλο μανιτάρια και τη σάλτσα που φτιάξαμε και ξαναφουρνίζουμε το φαγητό μας ξεσκέπαστο για άλλη μισή ώρα. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|