Κοτόπουλο με λάχανο τουρσί
1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
Λάχανο τουρσί
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ψιλοκόβουμε το λάχανο (η ποσότητά του εξαρτάται από τις μερίδες που θέλουμε να βγάλουμε), στραγγίζουμε το νερό του και το σοτάρουμε στο λάδι. Προσθέτουμε την πιπεριά και το καρότο, τα οποία προηγουμένως έχουμε κόψει σε κύβους, και τα αφήνουμε να βράσουν. Αν δούμε ότι το νερό που έχει το λάχανο δεν είναι αρκετό για να βράσει, τότε προσθέτουμε λίγο ακόμη. Παράλληλα, βράζουμε το κοτόπουλο σε ξεχωριστή κατσαρόλα, βάζοντας στο νερό ελάχιστο αλάτι, αφού το λάχανο τουρσί έχει ήδη αρκετό. Όταν βράσουν και τα δύο, τα μεταφέρουμε στο ταψί και τα ψήνουμε ώσπου να ροδίσει το κοτόπουλο. Καλό είναι να ανακατέψουμε το λάχανο μια-δυο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος με μια ξύλινη κουτάλα για να έχει η κρούστα μας ομοιόμορφη υφή. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|