Πικάντικα burgers κοτόπουλου
1 1/2 κ. κιμά Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας 3 σκελίδες σκόρδο 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας (soya sauce) 1/2 κ.γλ. Tabasco 4 κ.σ. μέλι 2 κ.γλ. ξίδι balsamico 1 κομμάτι (σαν μικρό καρύδι) φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια Ελαιόλαδο |
![]() |
Σε μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον κιμά, και τα λιώνουμε σε πολτό. Σε γαβάθα ανακατεύουμε τον πολτό αυτό με τον κιμά και σχηματίζουμε με το μείγμα 6 μπιφτέκια. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Ζεσταίνουμε καλά το γκριλ ή βάζουμε στο μάτι της κουζίνας τηγάνι αντικολλητικό ή γκριλιέρα να κάψει, αλείφοντας με ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα burgers περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με τα γούστα της παρέας. Σερβίρουμε σε ψωμάκι (απλό, λαγάνα ή ολικής άλεσης) με κρεμμύδι και μουστάρδα. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|