Πολύχρωμο κοτόπουλο στη γάστρα

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, σε μερίδες
2 φρέσκες ντομάτες, σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
3 χρωματιστές πιπεριές
1 καρότο, σε ροδέλες
1 μελιτζάνα, σε κύβους
Λιαστές ντομάτες, σε λάδι
½ ποτήρι λευκό κρασί
½ ποτήρι χυμός ντομάτας
1 κ.σ. κέτσαπ
½ κ.σ. κανέλα
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. κίμινο
2 κ.σ ξίδι balsamico
Λάδι
Αλάτι και πιπέρι

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον χυμό ντομάτας. Αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε σε άλλη κατσαρόλα. Παίρνουμε τη γάστρα μας, στρώνουμε στον πάτο το κοτόπουλο, περιχύνουμε τα λαχανικά και τη σάλτσα, και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα. Στα 45 λεπτά ανοίγουμε τη γάστρα, ανακατεύουμε το φαγητό μας και ρίχνουμε το ξίδι. Προς το τέλος, ξεσκεπάζουμε εντελώς, για να εξατμιστούν τα υγρά και να ξεροψηθεί το φαγητό μας. Καλή επιτυχία!