Κινέζικο κοτόπουλο stir fry

450 γραμμ. φιλέτο στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
120 γραμμ. μπρόκολο
100 γρ κάσιους
120 γραμμ. μανιτάρια
1 κ.σ. κορν φλάουερ
2 κ.γλ. σάλτσα σόγιας (soya sauce)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.γλ. ηλιέλαιο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
2 κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
4 κ.σ. ξηρό σέρι με 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γλ. αλάτι
Κινέζικο κοτόπουλο stir fry με ρύζι

 

Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με το κορν φλάουερ. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, κόβοντας τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λωρίδες. Ζεσταίνουμε μία κουταλιά λάδι σε βαθύ τηγάνι ή, ακόμη καλύτερα, σε wok και σοτάρουμε τα κάσιους μέχρι να χρυσίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο σκεύος μας άλλη μία κουταλιά ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το κοτόπουλό μας. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το κρατάμε κι αυτό στην άκρη. Ρίχνουμε και την τελευταία κουταλιά ηλιέλαιο, και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ σοτάροντας για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα μανιτάρια, και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε στο σκεύος μας το κοτόπουλο και τα κάσιους, και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το μείγμα σόγιας και το σέρι. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό μας για 1 λεπτό. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με ρύζι ατμού. Καλή επιτυχία!