Κοτόπουλο με μουστάρδα στη γάστρα

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
400 ml ζωμός κότας
200 ml λευκό κρασί
3 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
100 ml ελαιόλαδο
100 ml ξίδι balsamico
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
3 μέτρια πράσα σε ροδέλες
½ κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
Aλάτι και πιπέρι

Βάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε γάστρα. Προσθέτουμε τον ζωμό, το κρασί, τη μουστάρδα, το λάδι, το ξίδι, το σέλερι, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας. Απλώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε μονή στρώση στον πάτο της γάστρας, στριμωγμένες, για να καλυφθούν από τη μαρινάδα. Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή, ακόμη καλύτερα, από το προηγούμενο βράδυ. Λίγο προτού μαγειρέψουμε το κοτόπουλο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα πράσα και λίγο αλάτι και ρίχνουμε τόσο νερό, ώστε μόλις να τα καλύπτει. Ζεσταίνουμε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, μέχρι το νερό να πάρει μια βράση, να μαλακώσουν λίγο τα πράσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βγάζουμε τα πράσα από το κατσαρολάκι με μια τρυπητή κουτάλα, τα ρίχνουμε στη γάστρα και σκεπάζουμε καλά με το καπάκι της. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο περίπου για άλλα 35 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Καλή επιτυχία!