Ψητό κοτόπουλο σαλάτα
10 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα σπανάκι ή τρυφερές καρδιές μαρούλι, κομμένες με το χέρι σε μέτρια κομμάτια
5 φλιτζάνια Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, ψητό κρύο, ξεκοκαλισμένο, κομμένο με το χέρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
2 αβοκάντο γινωμένα
1 κ.γλ. αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
Σε μεγάλη γαβάθα ανακατεύουμε το σπανάκι ή το μαρούλι, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το κόλιαντρο, κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας από το κόλιαντρο. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και πετάμε τα κουκούτσια. Με κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα λίγη λίγη ή ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια, και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύοντας προσθέτουμε το λάδι και πιπέρι όσο θέλουμε. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα, ανακατεύοντας με το χέρι να πάει η σάλτσα παντού. Βάζουμε σε μεγάλο πιάτο ή σαλατιέρα, πασπαλίζουμε το κόλιαντρο που κρατήσαμε και σερβίρουμε αμέσως. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|