Πατέ σοφιστικέ & πανεύκολο
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μπέικον, στο μπλέντερ. Τοποθετούμε στον πάτο της φόρμας μας δύο φύλλα δάφνη και ολόκληρα μαύρα πιπέρια, έτσι ώστε όταν ξεφορμάρουμε να είναι στολισμένο το πατέ μας (βλέπε φωτογραφία). Φοδράρουμε μια μακρόστενη φόρμα (ακόμα και μιας χρήσης) με φέτες μπέικον, έτσι ώστε η μισή φέτα να κρέμεται απ' έξω. Βάζουμε το μείγμα στο σκεύος και σκεπάζουμε με το μπέικον. Μπορούμε να πλέξουμε πλεξούδα τις φέτες του μπέικον, δίνουν «ύφος» στο πατέ! Σκεπάζουμε το σκεύος και το ψήνουμε σε μπεν μαρί (βυθίζουμε τη φόρμα μας σε ταψί με νερό) για δύο ώρες στους 170 βαθμούς Κελσίου. Προτού τελειώσει το ψήσιμο το ξεσκεπάζουμε για να ψηθεί ωραία το μπέικον. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο θα έγει υγρό γύρω γύρω. Είναι το λίπος που θα στερεοποιηθεί στο ψυγείο. Πρέπει να κρυώσει καλά. Σερβίρεται την επόμενη μέρα. Καλή επιτυχία!
- Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να μαρινάρουμε τα συκωτάκια στο κονιάκ. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε σχέδια στο πατέ: Βάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα. Απλώνουμε πάνω φιστίκια Αιγίνης, μανιτάρια, ζαμπόν, αγγουράκι τουρσί ή ό,τι άλλο σκεφτούμε, και βάζουμε το μισό μείγμα από πάνω. Έτσι, όταν κοπεί φέτες, θα έχει σχέδιο.
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|