Κοτόπουλο με δαμάσκηνα
1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, σε μερίδες
1 πακέτο ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, να μη μείνει καθόλου λάδι στην κατσαρόλα. Βάζουμε τα δαμάσκηνα στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε μία φορά και μετά βάζουμε και το κοτόπουλο να ψηθεί με ένα ποτήρι λευκό κρασία. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα δαμάσκηνα μισολιώνουν στο φαγητό αυτό και φτιάχνουν μια υπέροχη σκούρα σάλτσα. Αν αφαιρέσουμε την πέτσα από το κοτόπουλο το φαγητό είναι πιο υγιεινό. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|