Κοτόπουλο με φρέσκες μπάμιες

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 ξερό κρεµµύδι
1 κιλό µπάµιες
5-6 φρέσκες ντοµάτες
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Λεµόνι ή ξίδι

Κόβουµε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουµε µε το ελαιόλαδο και το κρεµµύδι. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουµε στην κατσαρόλα τις ντοµάτες, τις οποίες έχουµε ξεφλουδίσει και ψιλοκόψει. Προσθέτουµε αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και αφήνουµε το φαγητό μας να σιγοψήνεται. Όταν το κοτόπουλο μαλακώσει και είναι έτοιμο, το βγάζουµε από την κατσαρόλα µε µια τρυπητή κουτάλα. Εν τω μεταξύ, έχουµε πλύνει τις µπάµιες, τις έχουµε καθαρίσει και τις έχουµε ραντίσει µε το λεμόνι ή το ξίδι. Αφήνουµε τις μπάμιες να σταθούν 1-2 ώρες (ιδανικά σε ένα ταψάκι στον ήλιο) και µετά τις ρίχνουµε στην κατσαρόλα μας όπως είναι, χωρίς να τις ξεπλύνουμε, προσθέτοντας λίγο νερό, αλατοπίπερο και 1 κ.γλ. ζάχαρη. Τις ψήνουμε σε µέτρια φωτιά χωρίς να τις ανακατεύουμε, απλώς κατά διαστήµατα κουνάµε την κατσαρόλα για να µην κολλήσουν. Καλή επιτυχία!