Νόστιμη κοτόπιτα
1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
500 γραμμ. µανιτάρια
250 γραμμ. ζαµπόν
250 γραμμ. διάφορα μαλακά τυριά
1 φλιτζάνι ζωµό κοτόπουλου
1 κ.σ. κορν φλάουερ
2 ασπράδια
Μαϊντανός
2-3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 φύλλα κρούστας
Γάλα εβαπορέ για το άλειμμα των φύλλων
Βράζουμε το κοτόπουλο για περίπου μία ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε σε μια πιατέλα και κρατάμε ένα φλιτζάνι από τον ζωμό. Το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουµε με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα βρασμένα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το ζαµπόν και τον µαϊντανό. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε κρέμα μπεσαμέλ με τον ζωμό που κρατήσαμε, μία κουταλιά κορν φλάουερ και δύο ασπράδια. Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε, απλώνουµε τα δύο από τα τέσσερα φύλλα κρούστας, ρίχνουµε τη γέµιση και από πάνω τα τυριά. Περιχύνουµε µε την κρέµα μπεσαμέλ. Βάζουµε από πάνω τα άλλα δύο φύλλα και τα αλείφουµε µε λίγο γάλα εβαπορέ. Ψήνουµε την πίτα μας στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|