Ρολό κοτόπουλο με σφολιάτα
1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 πακέτο σφολιάτα
1 φλιτζάνι τριμμένο ρεγκάτο
½ φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
3-4 φέτες μπέικον
2 πιπεριές (1 πράσινη και 1 κόκκινη), σε κύβους
2 κ.σ. λουκάνικο χωριάτικο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
1 αβγό χτυπημένο για άλειμμα
Βράζουμε το κοτόπουλο περίπου μία ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεψαχνίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (και το κοτόπουλο) και ανακατεύουμε έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα ρολό, τη βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και στραγγίζουμε το ζουμί που έβγαλε. Τυλίγουμε το μείγμα με το φύλλο σφολιάτας, αφού αλείψουμε τις άκρες με ανγό, για να κολλήσουν. Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο αβγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|