Τάρτα με κοτόπουλο
2 φλιτζάνια βρασμένο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, σε μικρά κομμάτια
2 βρασμένα καρότα, σε λεπτές ροδέλες
100 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τη φόρμα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
½ κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
2 κ.σ. άνιθος, ψιλοκομμένος
1 κ.γλ. ξερός δυόσμος
½ φλιτζάνι του τσαγιού φέτα σε κύβους
½ φλιτζάνι του τσαγιού χοντροτριμμένη γραβιέρα
3 αβγά
200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φύλλο ζύμης κουρού
Αλάτι και πιπέρι
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. από το λάδι και το κρεμμύδι, και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Μεταφέρουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα καρότα, τo κοτόπουλο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνιθο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και τα τυριά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο λάδι, και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών. Στρώνουμε το φύλλο κουρού καλύπτοντας και τα τοιχώματα, και κόβουμε τη ζύμη που εξέχει από το χείλος της φόρμας. Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα μας λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|