Ελαφρύ κινέζικο κοτόπουλο για έναν

140 γραμμ. φιλέτο στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
60 γραμμ. βλαστάρια μπαμπού κονσέρβα (bamboo shoots)
150 γραμμ. πολύχρωμες πιπεριές
150 γραμμ. μανιτάρια
40 γραμμ. σάλτσα σόγιας (soya sauce)
3 κ.γλ. ηλιέλαιο
250 γραμμ. βρασμένο ρύζι

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το βράζουμε. Παράλληλα, σε άλλο σκεύος, βράζουμε το ρύζι. Προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας: Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Στραγγίζουμε τα βλαστάρια μπαμπού από το υγρό της κονσέρβας και τα ξεπλένουμε καλά. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή, ακόμη καλύτερα, wok ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε τις πιπεριές, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα βλαστάρια μπαμπού και το βρασμένο κοτόπουλο, και ανακατεύουμε συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και αφήνουμε να πάρει το φαγητό μας μια-δυο βράσεις. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε με ρύζι. Καλή επιτυχία!