Μπουτάκια κοτόπουλο με ουίσκι
1 δισκάκι μπουτάκια (κοπανάκια) Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
4 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμμ. μανιτάρια
χυμό από 1 λεμόνι
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κορν φλάουερ
1 ποτηράκι του λικέρ ουίσκι
Φτιάχνουμε μια μαρινάδα με το μέλι και τον χυμό του λεμονιού, και αλείφουμε με αυτή τα μπουτάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα το σκόρδο και μετά τα κοπανάκια. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το ουίσκι. Βράζουμε για 15 λεπτά. Διαλύουμε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα και το κορν φλάουρ με 2-3 κ.σ. νερό και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι. Έτσι «δένουμε» τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|