Συσκευαστήριο

Η συσκευασία και η τυποποίηση είναι για εμάς ένα είδος εγγύησης ποιότητας και αξιοπιστίας απέναντι στον καταναλωτή.

H συσκευασία είναι το τελικό στάδιο πριν από την παραγωγή του τελικού προϊόντος και επιτελεί έναν πολύ σημαντικό ρόλο: διακινεί τα κοτόπουλα προστατεύοντάς τα από χημικές και φυσικές φθορές, αλλά και παρέχει στον καταναλωτή σημαντικές πληροφορίες για το προϊόν και τη χρήση του. Για τις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Άρτας ΑΒΕΕ η διαδικασία τυποποίησης των προϊόντων μας αυτονόητα ακολουθεί τη γενικότερη προσήλωσή μας στην ποιότητα. Έτσι, επιλέγουμε για τα Κοτόπουλα Ανέζας Άρτας συσκευασίες (χαρτοκιβώτια, δισκάκια, σελοφάν, πλαστικά σακουλάκια κτλ.) οι οποίες τα προστατεύουν από μολύνσεις, διατηρούν τη μορφή, το σχήμα και τη σύστασή τους, αποτρέπουν την απώλεια γεύσης και αρωμάτων και επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής του προϊόντος όταν ακολουθήσει κανείς τις οδηγίες συντήρησης και ψύξης.

Επίσης, τα Κοτόπουλα Ανέζας Άρτας φέρουν πάντα ειδική σήμανση (διακριτικό καρτελάκι) ή σφραγίδα ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ακολουθώντας τις επιταγές της Λευκής Βίβλου για την Ασφάλεια των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Συσκευαστήριό μας περιλαμβάνει:

  • Γραμμή ζύγισης-ταξινόμησης, αποτελούμενη από έναν νάιλον ιμάντα μεταφοράς και μια μηχανή ταξινόμησης ανά κατηγορία βάρους.
  • Εξάρτημα συσκευασίας για την τοποθέτηση του νωπού κοτόπουλου σε πλαστικό σακουλάκι.
  • Ειδικά ανοξείδωτα τροχοφόρα ράφια, όπου τοποθετούνται τα χαρτοκιβώτια τα οποία περιέχουν τα συσκευασμένα κοτόπουλα, προκειμένου να μπούνε στην σήραγγα ταχείας κατάψυξης, εφόσον πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν.
  • Μηχανή δεσίματος, στην οποία με πλαστικό τσέρκι γίνεται το τελικό δέσιμο των χαρτοκιβωτίων.
  • Γραμμή ζύγισης-εκτύπωσης ετικέτας, όπου γίνεται η ζύγιση του κάθε χαρτοκιβωτίου και η αναγραφή ημερομηνίας σφαγής, λήξης, παραγωγής και κωδικού, έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει πλήρη εικόνα του προϊόντος.