Κοτοσουβλάκια με κρασάτη σάλτσα
1 δισκάκι σουβλάκια Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
50 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
50 γραμμ. μουστάρδα τύπου Dijon
1 νεροπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Κάρι
Αλάτι και πιπέρι
2 πατάτες
Για τη σάλτσα
½ κρεμμύδι
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το κρασί, το ελαιόλαδο, το κάρι, αλάτι και πιπέρι, και μαρινάρουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου, ως έχουν, για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο. Μετά τα ψήνουμε στο γκριλ ή, ακόμη καλύτερα, στη σχάρα. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά και τα βράζουμε στο κόκκινο κρασί σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, σουρώνουμε τα λαχανικά και με τη σάλτσα περιχύνουμε τα σουβλάκια μας. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|