Ρολάκια κοτόπουλο γεμιστά με μπέικον σε σάλτσα μανιταριών
3 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
6 φέτες μπέικον
150 γραμμ. φρέσκα ασπρομανίταρα (ή πορτομπέλο)
10 γραμμ. αποξηραμένα μανιτάρια (πορτσίνι)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κονιάκ
2 κ.σ. μαυροδάφνη
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξεπλένουμε τα άγρια μανιτάρια και τα μουλιάζουμε με 1/2 φλ. τσαγιού νερό ζεστό για 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό τους. Σε βαθύ και φαρδύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τέλος το μπέικον. Τα σοτάρουμε ελαφρά, κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο από το θυμάρι. Κόβουμε το κάθε φιλέτο στα δύο και το αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι φιλέτου κουταλιές από το μείγμα. Ρολάρουμε και δένουμε με σπάγγο ή κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Στο τηγάνι συμπληρώνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα ρολάκια να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί, και προσθέτουμε τα φρέσκα και τα αποξηραμένα μανιτάρια. Προσθέτουμε το υγρό στο οποίο μούλιασαν τα μανιτάρια και το υπόλοιπο θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, να γίνει το κοτόπουλο και να πυκνώσει η σάλτσα μας. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|