Κοτόπουλο παστιτσάδα

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, σε μερίδες 
140 ml ελαιόλαδο
500 γραμμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 ml λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση
6 καρφάκια γαρίφαλο
4 φύλλα δάφνη
1 ξυλαράκι κανέλα
1/2 κ.γλ. πιπέρι, αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο
150-200 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
500 γραμμ. χοντρά μακαρόνια
1 lt νερό
Παστιτσάδα με κοτόπουλο

 

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί, ανακατεύουμε τον ντοματοπελτέ σε λίγο νερό και τον προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο, τα μακαρόνια και το τυρί. Βάζουμε και το μισό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μιάμιση ώρα, προσθέτοντας και το υπόλοιπο νερό. Οταν γίνει το κοτόπουλο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σε χωριστή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Τα στραγίζουμε, σερβίρουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το χύνουμε ζεστό στα μακαρόνια. Σερβίρουμε πάνω και το κοτόπουλο. Στολίζουμε με λίγο μαϊντανό. Καλή επιτυχία!