Κοτόπουλο με αρακά
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράζει για 40 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τον πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, τη ζάχαρη, τον αρακά, τα καρότα και τον άνιθο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει ο αρακάς. Λιγο προτού τελειώσουμε το πιάτο μας προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Καλή επιτυχία!
Όπως γράφει ο Ηλίας Κάνταρος στο περιοδικό «Οίκο της Καθημερινής» (τ. 6.4.2010), ο αρακάς αποτελεί διαχρονική διατροφική συνήθεια και είναι από τα ελάχιστα είδη οσπρίων που πωλείται και μαγειρεύεται ως φρέσκο λαχανικό. O γλυκός και ντελικάτος αρακάς (ή μπιζέλι) είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων για τον οργανισμό. Περιέχει κάλιο, νάτριο, φώσφορο, καροτίνη, φυτικές ίνες καθώς και βιταμίνη C, θειαμίνη, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο, αλλά έχει διπλάσιες θερμίδες σε σχέση με τα φασολάκια και τις μπάμιες.
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|