Μακαρόνια tetrazzini
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με βραστό νερό, ώσπου να καλυφθούν. Τα αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλα τα υλικά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε ώσπου να ροδίσει. Στραγγίζουμε τα πορτσίνι, κρατάμε το νερό τους και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο, μαζί με το σκόρδο και τα φρέσκα μανιτάρια. Ρίχνουμε το κρασί και το νερό από τα πορτσίνι, και χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να σωθεί η σάλτσα. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι με το κοτόπουλο και μόλις πάρει μια βράση σβήνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε το φαγητό μας και τρίβουμε πιπέρι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα τρία τέταρτα της παρμεζάνας και όλον τον βασιλικό, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ένα πιρέξ, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φουρνίζουμε ώσπου να ροδίσει η κρούστα. Σερβρίρουμε. Καλή επιτυχία!
Πηγή: jamieoliver.comΣτο βίντεο που ακολουθεί και με το οποίο ο Τζέιμι Όλιβερ κέρδισε το βραβείο TED 2010, ο «Γυμνός Σεφ» πραγματοποιεί μια κατά μέτωπον επίθεση στην άγνοιά μας σχετικά με την κακή διατροφή, και ολοκληρώνει την ομιλία του κάνοντας μια ευχή. Το βίντεο διαθέτει και ελληνικούς υπότιτλους (επιλέξτε τους).
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|