Σαλάτα του Καίσαρα
Ψήνουμε τα φιλέτα μας στο τηγάνι ή στο γκριλ, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα κρατάμε σε ένα πιάτο στην άκρη. Τηγανίζουμε το μπέικον ώσπου να γίνει κριτσανιστό και βγάζουμε τα κομματάκια σε ένα πιάτο που το έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μαρούλι. Κόβουμε το ψωμί σε τετραγωνάκια, τα αλείφουμε με λίγο λάδι ανακατεμένο με λίγο σκόρδο σε σκόνη και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Τα βάζουμε στον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και τα ψήνουμε ώσπου να ροδίσουν. Αφήνουμε τα κρουτόν να κρυώσουν. Κόβουμε το μαρούλι σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Σπάμε το αβγό στο μπολ του πολυμίξερ και το χτυπάμε μαζί με το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, τις αντζούγιες (προαιρετικά) και λίγο πιπέρι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο με συνεχή ροή, ώσπου να ενσωματωθεί στο μείγμα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ το κομμένο μαρούλι και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το μπέικον, τα φρυγανισμένα ψωμάκια και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα φιλέ και άφθονο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|