Κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

2 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, σε λωρίδες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
7 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, πολτοποιημένες
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

 

Σε ρηχή, καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Το βγάζουμε, ρίχνουμε στο σκεύος το κοτόπουλο σε λεπτά μπαστουνάκια, τηγανίζουμε για 4 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε ένα μείγμα από τις πολτοποιημένες λιαστές ντομάτες, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το ξίδι ανακατεμένο με το μέλι, και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά και σερβίρουμε, συνοδεύοντας, αν θέλουμε, με ρύζι και πράσινη σαλάτα. Καλή επιτυχία!

 

Φτιάξτε λιαστές ντομάτες στο σπίτι!Για να φτιάξετε λιαστές ντομάτες, διαλέξτε ώριμες γερές ντομάτες. Πλύντε και σκουπίστε τες καλά. Χωρίστε τες στη μέση και βάλτε επάνω σε σανίδα, τη μία πλάι στην άλλη, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω. Πασπαλίστε τις κομμένες επιφάνειες με μπόλικο χοντρό αλάτι, να μοιάζουν «χιονισμένες» και αφήστε τες στον ήλιο. Φυλάξτε τες από βροχή.

Σε 15-20 μέρες, εξαρτάται από το πόσο ηλιόλουστος είναι ο καιρός, οι ντομάτες ξεραίνονται, ζαρώνουν και λεπταίνουν. Περάστε τες σε χοντρό νήμα, κάνοντας αρμαθιές και κρεμάστε τες πάλι σε ηλιόλουστο μέρος, βάζοντας ένα μπολ από κάτω, για να στραγγίσουν τα τελευταία υγρά τους. Αφήστε τες, ώσπου να στεγνώσουν εντελώς.

Αν θέλετε να βοηθήσετε το τελευταίο στέγνωμα, βάλτε τες σε σιγανό φούρνο για 15-20 λεπτά και κατόπιν περάστε τες στο νήμα και κρεμάστε τες. Μόλις στεγνώσουν εντελώς, κλείστε τες σε βαμβακερές σακκούλες, ώστε να αερίζονται και κρεμάστε τες σε σκοτεινό και δροσερό χώρο.