Κοτόπουλο α λα ιταλικά
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα πανάρουμε στο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μας και ροδίζουμε το κοτόπουλο. Στρώνουμε τα φιλέτα μας σε μία στρώση σε πιρέξ ή ταψί και τα κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και το ξύσμα του λεμονιού, και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κρασί, τον μαϊντανό, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε. Μόλις η σάλτσα μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα, έτσι ώστε να τα καλύψει. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού, και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας και λαχανικά στον ατμό. Καλή επιτυχία!
Για 6 μερίδες χρειαζόμαστε τα εξής υλικά: 6-8 πατάτες, 1 κ.γλ. αλάτι, 1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ξεφλουδίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στα δύο ή στα τέσσερα, αναλόγως το μέγεθος. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει και τις βράζουμε για περίπου 45 λεπτά (δοκιμάζουμε να είναι μαλακές όταν τις τρυπάμε με το πιρούνι). Τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στη φωτιά να εξατμιστεί το περιττό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις λιώνουμε με όποιο τρόπο θέλουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και γάλα μέχρι να πετύχουμε έναν ωραίο πουρέ, ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σφικτό.
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|