Κοτόπουλο με σφολιάτα
700 γραμμ. φιλέτο μπούτι Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, σε μικρούς κύβους
2 φύλλα σφολιάτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γραμμ. καρότα
100 γραμμ. πατάτες
100 γραμμ. κολοκυθάκια
6 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι και πιέρι
Ζάχαρη
Ρίγανη
1 κρόκο αβγού
Μαύρο σουσάμι
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τα λαχανικά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο με 2 κουταλιές βούτυρο. Προσθέτουμε ρίγανη, αλάτι, πιπέρη, ζάχαρη και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Αφήνουμε να ψηθεί ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο. Κόβουμε τα φύλλα της σφολιάτας στα δύο. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε 1/4 κοτόπουλο και 1/4 λαχανικά. Κλείνουμε το κάθε φύλλο στα τέσσερα σαν φάκελο, τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με ένα πινέλο μαγειρικής με κρόκο αβγού και λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|