Μπουτάκια με τζίντζερ και γιαούρτι
12 μπουτάκια (κοπανάκια) Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας 3 μέτρια κρεμμύδια 6 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο ή ξυσμένο 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμόνι 2 κ.γλ. ξύσμα λεμόνι 3 κ.σ. φύλλα φρέσκο θυμάρι ή 2 κ.σ. ξερό |
![]() |
Σε μπλέντερ λιώνουμε μαζί το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τον χυμό και το ξύσμα λεμόνι. Σε γαβάθα προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Ανακατεύοντας πάντα, προσθέτουμε αλάτι και το θυμάρι. Αφαιρούμε την πέτσα από τα μπουτάκια και τα τοποθετούμε μία στρώση σε ταψί που να τα χωράει χωρίς να αφήνει τριγύρω κενό. Περιχύνουμε με το μείγμα του γιαουρτιού, φροντίζοντας κάθε μπουτάκια να αλειφτεί καλά από παντού. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για μία ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα μπουτάκια ξεσκέπαστα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να πήξει η μαρινάδα. Σερβίρουμε με ρύζι και μια καλή πράσινη σαλάτα. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|