Κοτόπουλο με σκόρδο

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
2 κεφάλια σκόρδο
Ελαιόλαδο
Καρότα
Θυμάρι
Κονιάκ
2 ποτήρια λευκό κρασί

 

Βάζουμε σε ένα πήλινο δοχείο όλα τα υλικά. Τα σκόρδα ακαθάριστα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Μια με δυο φορές ανακατεύουμε το φαγητό. Καλή επιτυχία!

  • Στο φαγητό αυτό μπορούμε να προσθέσουμε πατάτες, πράσα, λιαστές ντομάτες ή όποιο άλλο λαχανικό θέλουμε. Το καλοκαίρι γίνεται πολύ ωραίο με σύκα ακαθάριστα, πλυμένα, και κόκκινο κρασί. Αν τσιγαρίσουμε το κοτόπουλο γίνεται πιο βαρύ, αλλά η συνταγή αυτή είναι πιο υγιεινή και ωραιότατη.