Κοτόπουλο κατσαρόλας με κριθαράκι

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, κομμένο σε μερίδες
1 πακέτο κριθαράκι
2 κρεμμύδια
1 κ. ώριμες ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι και πιπέρι


Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κοτόπουλο. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι, το πιπέρι και 2 ποτήρια ζεστό νερό, και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.  Σε ένα μπολ αδειάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κριθαράκι με 2 ποτήρια  ζεστό νερό. Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να γίνει το κριθαράκι (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό). Όταν γίνει το φαγητό ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Καλή επιτυχία!