Κοπανάκια με γλυκό τσίλι

12 μπουτάκια (κοπανάκια) Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
2/3 του φλιτζανιού γλυκιά σάλτσα τσίλι
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. σάλτσα ψαριού (fish sauce)
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο λεμονόχορτο ή εναλλακτικά λίγο ξύσμα λεμονιού

Τοποθετoύμε τα μπουτάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε σκεπασμένα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν ελαφρώς. Στραγγίζουμε καλά. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Βάζουμε τα μπουτάκια σε ένα πιάτο με το μισό μείγμα με το τσίλι, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή όλο το βράδυ. Τα ψήνουμε όπως είναι σε ζεστό λαδωμένο BBQ, φροντίζοντας να αλείφουμε τα μπουτάκια ανά τακτά χρονικά διαστήματα με το υπόλοιπο μείγμα με το τσίλι. Προσοχή, η σχάρα μας δεν θα πρέπει να είναι πολύ ζεστή, επειδή η μαρινάδα θα κάνει κρούστα προτού ψηθούν τα μπουτάκια. Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά σχάρας. Καλή επιτυχία!