Φιλέτο κοτόπουλο με μπίρα
1 δισκάκι φιλέτο μπούτι ή στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 ποτήρι μπίρα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
1/3 του φλιτζανιού γάλα
1 κ.γλ. αλεύρι
1 φλιτζάνι ρύζι
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομματάκια και το μαρινάρουμε μέσα στην μπίρα για μία ώρα περίπου. Σε μια κατσαρόλα κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και στη συνέχεια το σβήνουμε με τη μαρινάδα της μπίρας. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε τη ρίγανη και τη δάφνη. Αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστή κατσαρόλα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια διαλύουμε μέσα σε ένα ποτήρι το αλεύρι στο γάλα και στην κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό μας. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε με πιλάφι. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|