Εύκολη τάρτα με κοτόπουλο

4 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 φύλλο σφολιάτας
2 φλιτζάνια κίτρινα τυριά τριμμένα
15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 
2 πιπεριές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
Λίγο αλάτι και πιπέρι
3 αβγά
2 φλιτζάνια μπεσαμέλ
Λίγο βούτυρο
Τάρτα με κοτόπουλο

 Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις κρυώσει το «μαδάμε». Προσθέτουμε τα τυριά, το μπέικον, τις πιπεριές (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία πράσινη και μία κόκκινη για πιο ωραία εμφάνιση), το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα αβγά (χτυπημένα). Σε λαδωμένη ταρτιέρα ή ταψάκι ή πιρέξ τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας, το οποίο θα πρέπει να καλύπτει μέχρι τη μέση περίπου τα τοιχία του σκεύους και απλώνουμε σε αυτό τη γέμισή μας. Προσθέτουμε την μπεσαμέλ και διπλώνουμε προς τα μέσα το φύλλο από τα τοιχία, ώστε να μην ξεχειλίσει η κρέμα. Τέλος, ρίχνουμε επάνω το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο (170 βαθμούς Κελσίου) μέχρι να πάρουν χρώμα η σφολιάτα και η μπεσαμέλ. Καλή επιτυχία!

 

Κρέμα μπεσαμέλ - Βασική συνταγή

Τα υλικά: 2 κ.σ. βούτυρο, 2 κ.σ. αλεύρι, 1 φλιτζάνι γάλα, τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, 1 αβγό. Η εκτέλεση: Λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για ένα-δυο λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το αβγό, ανακατεύοντας και πάλι ζωηρά. Η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη!