Κοτόσουπα αβγολέμονο

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
6 φλιτζάνια νερό
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μικρό καρότο
1 μικρό κρεμμύδι
Λίγο σέλινο
Αλάτι και πιπέρι
1/3 του φλιτζανιού ρύζι τύπου Καρολίνα
1 αβγό
1/3 του φλιτζανινού χυμό λεμόνι
Πιπέρι

Κοτόσουπα αβγολέμονο


Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το νερό. Προτού πάρει βράση αφαιρούμε από την επιφάνεια τον αφρό που σχηματίζεται. Ρίχνουμε το λάδι, το καρότο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και βράζουμε ώσπου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Βγάζουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά, και αδειάζουμε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, περνώντας τον από λεπτή σίτα ή μεγάλο σουρωτήρι. Τον βάζουμε στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα τρυφερά μέρη του κοτόπουλου ψιλοκομμένα. Σιγοβράζουμε τη σούπα, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρά το αβγό (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 2 αβγά, για πιο πηχτό και πλούσιο αποτέλεσμα). Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε δυο-τρεις κουταλιές από τη ζεστή σούπα. Αδειάζουμε το αβγολέμονο στη σούπα, ενώ προηγουμένως έχουμε αποσύρει την κατσαρόλα μας από τη φωτιά, ανακατεύοντας ζωηρά. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι και τη συνοδεύουμε με το βρασμένο κοτόπουλο. Αν δεν αγαπάτε ή σας δυσκολεύει το αβγολέμονο, μπορείτε να προσθέσετε μόνο τον χυμό του λεμονιού. Καλή επιτυχία!