Καλοκαιρινό κοτόπουλο στη γάστρα
1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας 8 ώριμες μικρές ντομάτες 6 πατάτες 4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους 2 κ.σ. ξερό θυμάρι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί ½ λεμόνι Αλάτι χοντρό |
![]() |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Τρίβουμε με το λεμόνι το κοτόπουλο και το ακουμπάμε στη γάστρα. Αραδειάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, τις ντομάτες στα τέσσερα, τις σκελίδες σκόρδο, το λάδι, το κρασί, το θυμάρι. Αλατίζουμε το φαγητό και σκεπάζουμε τη γάστρα. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα, τα τελευταία 20 λεπτά με τη γάστρα ανοιχτή. Αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό, για να βοηθήσουμε τις πατάτες μας να βράσουν. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|