Αραβική πίτα με κοτόπουλο
2 φιλέτα μπούτι Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
2 αραβικές πίτες 4 φέτες μπέικον 100 γραμμ. κασέρι τριμμένο 1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες 2 κ.σ. μουστάρδα 4 κ.σ. τυρί κρέμα |
![]() |
Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Το κόβουμε σε μικρές, λεπτές φέτες. Ανοίγουμε τις πίτες και τις αλείφουμε με το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα. Tοποθετούμε σε κάθε πίτα κοτόπουλο, από 2 φέτες μπέικον, το μισό τριμμένο κασέρι, από 3 φέτες ντομάτας και λίγα κομμάτια πιπεριάς. Tυλίγουμε, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ψήνουμε σε τοστιέρα ή στον φούρνο για 5-10 λεπτά. Εναλλακτικά, τυλίγουμε, κόβουμε τις γεμάτες πίτες μας στα δύο και τις απολαμβάνουμε άψητες. Καλή επιτυχία!
Φτιάχνουμε αραβικές πίτες στο σπίτι! Για να φτιάξουμε σπιτικές αραβικές πίτες χρειαζόμαστε: 45 γραμμ. νωπή μαγιά (ή 1 φακελάκι ξερή), 1 κ.σ. ζάχαρη, 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό, 1/4 κ.γλ. αλάτι, 4 κ.σ. καλαμποκέλαιο, 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως, 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι δυνατό, 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ. Ετοιμάζουμε τα υλικά μας στον πάγκο εργασίας και αρχίζουμε: Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και τη διαλύουμε μέσα στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακιά που στην αρχή θα κολλάει στα δάκτυλα. Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη με κορν φλάουρ επιφάνεια 10 λεπτά ώσπου να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει. Τη βάζουμε σε ένα ελαφρός λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Την πατάμε με τα χέρια να ξεφουσκώσει, την πλάθουμε σε μπαλά και την αφήνουμε να σταθει σκεπασμένη άλλα 30 λεπτά. Τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια με κορν φλάουρ, σε κύκλο με διάμετρο 20 εκατοστά. Βάζουμε τις πίτες δυο δυο στα ταψιά του φούρνου στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, τις καλύπτουμε με πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά. Τις ψήνουμε στους 230 βαθμούς Κελσίου 5-7 λεπτά. Μπορούμε να της ψήσουμε και στο τηγάνι που ψήνουμε τις κρέπες ή σε αντικολλητικό, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|