Κοτόπουλο piccata
4 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
Αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι σε φέτες
Για τη σάλτσα: 1 ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο |
![]() |
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό με το κρασί για 3-4 λεπτά, ώσπου τα υγρά που θα μείνουν να είναι περίπου τρία τέταρτα του φλιτζανιού. Ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι σε ένα ποτήρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας. Βράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό και βγάζουμε την κατσαρόλα από το «μάτι». Προσθέτουμε το βούτυρο, την κάππαρη και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και διατηρούμε τη σάλτσα μας ζεστή. Κόβουμε τα φιλέτα μας στα τρία. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι γριλ και το τοποθετούμε σε ψηλή φωτιά μέχρι να «καπνίσει» ελάχιστα. Ψήνουμε τα φιλέτα μας και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με μαϊντανό. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|