Κοτόπουλο piccata

 

4 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
Αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι σε φέτες

Για τη σάλτσα:

1 ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. νερό
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Κοτόπουλο piccata


 

Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό με το κρασί για 3-4 λεπτά, ώσπου τα υγρά που θα μείνουν να είναι περίπου τρία τέταρτα του φλιτζανιού. Ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι σε ένα ποτήρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας. Βράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό και βγάζουμε την κατσαρόλα από το «μάτι». Προσθέτουμε το βούτυρο, την κάππαρη και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και διατηρούμε τη σάλτσα μας ζεστή. Κόβουμε τα φιλέτα μας στα τρία. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι γριλ και το τοποθετούμε σε ψηλή φωτιά μέχρι να «καπνίσει» ελάχιστα. Ψήνουμε τα φιλέτα μας και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με μαϊντανό. Καλή επιτυχία!

Μια ιδέα για συνοδευτικό! Σερβίρουμε το κοτόπουλο piccata με πολύ καλά στραγγισμένα noodles που έχουμε βράσει σε νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει 2 κ.σ. βούτυρο και 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο.