Φιλέτα κοτόπουλο γεμιστά με φέτα
4 φιλέτα στήθος Κοτόπουλα Ανέζας Άρτας 400 γραμμ. σπανάκι 1 πράσο ψιλοκομμένο 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 200 γραμμ. φέτα «Κρυστάλλι» 1 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι |
![]() |
Αρχίζουμε με τη γέμιση: Ζεματίζουμε το σπανάκι, τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το πράσο και τα κρεμμυδάκια και σε ένα μπολ τα αναμειγνύουμε με τη χοντροτριμμένη (στον τρίφτη του κρεμμυδιού ή με το πιρούνι) φέτα. Συνεχίζουμε με τα φιλέτα: Τα ανοίγουμε όσο καλύτερα και λεπτότερα μπορούμε, έτσι ώστε να μπορούμε να κλείσουμε μέσα τους τη γέμιση. Βάζουμε λίγη γέμιση και την κλείνουμε ρολάροντας το φιλέτο. Δένουμε με σπάγκο μαγειρικής. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φιλέτα. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε γκριλιέρα χωρίς λάδι και τα γυρίζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να πάρουν παντού χρώμα. Τα σβήνουμε, αν θέλουμε, με λίγο κρασί. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα. Κόβουμε στα δύο μόλις κρυώσουν. Μια υγιεινή ιδέα είναι να τα σερβίρουμε με σοταρισμένα λαχανικά. Καλή επιτυχία!
Ύστερα από 8.000 χρόνια ο τρόπος παραγωγής της φέτας παραμένει ο ίδιος, διαφέροντας μόνο σε τομείς όπως η αυτοματοποίηση και η συσκευασία. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν «τυρί» το προϊόν που προερχόταν από την πήξη του γάλακτος. Η ονομασία «φέτα» χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και πιθανόν αναφέρεται στην πρακτική κοπής του τυριού σε φέτες για να εισαχθεί στα βαρέλια. Η ονομασία «φέτα» επικράτησε οριστικά τον 19ο αιώνα και χαρακτηρίζει ένα τυρί που παρασκευάζεται επί αιώνες με την ίδια σε γενικές γραμμές τεχνική και του οποίου η καταγωγή χάνεται βαθιά στον χρόνο.
Πηγή: www.fetamania.gr
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|