Μπουτάκια στη γάστρα με σάλτσα μουστάρδας
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε τέταρτα τα μανιτάρια, σε κύβους τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε διαδοχικά στη μουλινέτα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα μπουτάκια με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρασί και τον ζωμό, και τα μαρινάρουμε για 30’ στο ψυγείο. Τοποθετούμε τα υλικά σε γάστρα, προσθέτουμε το κρασί και τον ζωμό, κλείνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 240° C για 1 ώρα. Ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 180° C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπουτάκια.
Η πρόταση του Chef Νίκου Μακρυμίχαλου:
- Κατά το μαγείρεμα τα πουλερικά συνηθίζουν να χάνουν βάρος. Η τεχνική αερόψυξης που χρησιμοποιείται στα Κοτόπουλα Ανέζας Άρτας όχι μόνο αποτρέπει την παραμικρή απώλεια βάρους, αλλά διατηρεί όλες τις γεύσεις ενός φρέσκου και υγιεινού κοτόπουλου.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να συμπυκνώσουμε τη σάλτσα μαζεύοντας τους χυμούς ψησίματος και δένοντας με κορν φλάουρ.
Συνδυασμός οίνου: Αγιωργήτικο Νεμέας.
Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτριο|Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 15 λεπτά | Κόστος συνταγής: οικονομική
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|