Πιλάφι από το Ιράν

3 φιλέτα μπούτι Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1/2 φλιτζάνι ρύζι
2 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ κουκουνάρι
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. κάρι
4-5 φλιτζάνια ζωμό κότας
5-6 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
πιλάφι από το Ιράν



Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε σε μία κουταλιά βούτυρο το κοτόπουλο, το οποίο προηγουμένο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, και το κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος, συμπληρώνουμε βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κουκουνάρι, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, κάρι και κανέλα. Προσθέτουμε το ωμό ρύζι και ανακατεύουμε ώσπου να χρυσίσει. Ρίχνουμε τον ζωμό, το κοτόπουλο και τα ξερά φρούτα. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μέχρι να ψηθεί. Καλή επιτυχία!