Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου

1 δισκάκι κιμάς Κοτόπουλα Ανέζας Άρτας
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
220 γραμμ. κίτρινο τυρί
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2-3 ώριμες ντομάτες
1 κ.γλ. ντοματοπελτέ
1 φύλλο δάφνης
Λίγο ελαιόλαδο
1/3 του ποτηριού άσπρο ξηρό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1½ lt κρέμα μπεσαμέλ

Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλο


 

 

Βράζουμε τα μακαρόνια για 8-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε, τα καίμε με λίγο λάδι ή βούτυρο, και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν ώσπου να τα χρησιμοποιήσουμε. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί, και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε στο τηγάνι τον κιμά και τον σοτάρουμε. Τώρα έχουν σειρά οι ντομάτες λιωμένες, η δάφνη, ο ντοματοπελτές, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να ψηθεί σε σιγανή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και το αλείφουμε με βούτυρο, από κάτω και στα πλάγια. Βάζουμε λίγη από την κρέμα μπεσαμέλ μέσα στα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με λίγο από το τυρί. Βάζουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί και τα πιέζουμε ελαφρά, ώσπου να απλώσουν σε όλη τη βάση του ταψιού και στις γωνιές. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τον κιμά και στρώνουμε ομοιόμορφα. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια από πάνω και ολοκληρώνουμε με μία στρώση κρέμα μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Καλή επιτυχία!